Intervencije 2019

Tehnička intervencija – vađenje utopljenika

 Dana, 19.12.2019. u 10:54 sati, iz PP Varaždin zaprimljena je dojava o tehničkoj intervenciji vađenja utopljenika iz rijeke Drave kod Lovrečan Dubrave. Na intervenciju je upućeno kombi vozilo sa čamcem i tri djelatnika. Na mjestu intervencije od djelatnika PP Varaždin dobivena je informacija o točnoj lokaciji utopljenika. Tijelo utopljenika pronađeno je na lokaciji Brezovski Grijes udaljenoj cca 2 km od prometnice, otkuda je uz pomoć nosila dopremljeno do vozila pogrebnog poduzeća. Nakon što je tijelo preuzeto od nadležnih službi, uslijedio je povratak u Postrojbu. Intervencija je završila u 14:14 sati.

Tehnička intervemcija-otvaranje stana       

 Dana, 12.12.2019. iz PP Varaždin zaprimljena je dojava o potrebi otvaranja stana u Ulici Z. Frankopana 11/2 u Varaždinu. Na intervenciju je upućena auto ljestva sa tri djelatnika. Uz pomoć autoljestve, preko balkona smo ušli u stan gdje je zatečena mrtva osoba koju je zbrinuta od nadležnih službi. Povratak u postrojbu u 22:43 sati.

Požar u tvrtci Knauf Insulation

 Dana, 09.12.2019. u 04:35 sati iz C112 zaprimljena je dojava o eksploziji sa ozlijeđenim osobama u tvrtci Knauf Insulation u Novom Marofu. Intenzitet eksplozije kao ni broj ozlijeđenih osoba nije bio poznat. Na intervenciju je upućena Z01 i Z16 sa 8 djelatnika. Tijekom vožnje prema mjestu intervencije od VOC-a pokušavamo doznati više detalja i informacija o događaju. Povratnih informacija nema. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo članove DVD-a N. Marof  sa dva navalna vozila i 9 vatrogasca koji su već započeli s gašenjem požara koji je nastao u prostoru filtera za otpadnu kamenu vunu. Kontaktiramo voditelja intervencije i doznajemo da je požar pod kontrolom, te da nije bilo klasične eksplozije, već da je jedan od radnika otvaranjem vrata ispustio višak tlaka stvorenog u samom prostoru filtera. Radnik koji je otvorio vrata filtera zbrinuli su djelatnici ZHM, a prema informacijama nije bio teže ozlijeđen. Uz prisutnost zapovjednika DVDG Knauf Insulation obilazimo kanale koji vode od sušare do filtera, a na kojima su članovi DVDG Knauf Insulation već počeli otvarati kontrolna vratašca i provjetravati. Obzirom da nije bilo potrebe za našim djelovanjem vratili smo se u postrojbu.

Tehnička intervencija – otvaranje stana      

 Dana 05.12.2019. u 17:39 sati zaprimili smo dojavu o potrebi spašavanja unesrećene iz kade ,u ulici Zrinskih i Frankopana 21,Varaždin. Na intervenciju smo izašli sa tehničkim vozilom i dva djelatnika. Dolaskom na mjesto intervencije, otvorili smo vrata razvalivši cilindar da bi djelatnici HMP ušli u stan. Po dolasku djelatnika Policije vratili smo se u postrojbu.

Tehnička intervencija- prometna nesreća

 Dana 03.12.2019 u 19:37h zaprimili smo dojavu preko Centra 112 da je došlo do prometne nesreće,nalet vlaka na osobno vozilo u Cehovskoj ulici u Varaždinu. Na tehničku intervenciju izašli smo sa Malim tehničkim,Navalnim vozilom i sedam vatrogasaca. Dolskom na mjesto intervencije te izvršenim izvidom Navalno vozilo je vraćeno u postrojbu,a na intervenciji ostaje Malo tehničko vozilo i tri vatrogasca koji su vršili osvjetljivanje mjesta intervencije kako bi djelatnici PU – Varaždinske izvršili očevid. U prometnoj nesreći vozač osobnog vozila marke Volkswagen Golf V na mjestu je preminuo. Nakon što je završio očevid vratili smo se u postrojbu. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici HMP Varaždin te PU – Varaždinske.

Tehnička intervencija u dječjoj igraonici            

 Dana 22.11.2019 u 18:20 sati, zaprimljena je dojava iz dječje igraonice u Varaždinu, da je djevojčici zaglavio prstić u plastičnom stolcu. Na intervenciju smo izašli sa tehničkim vozilom i dva djelatnika. Prst smo oslobodili uz upotrebu kliješta i lista pile za željezo. Nakon toga izvršili smo pospremu te se vratili u postrojbu.

Požar garaže    

 Dana 21.11.2019. u 01:43h zaprimili smo dojavu od gđe B.N. da se u Zbelskoj ulici,Trnovec Bartolovečki u polju vidi plamen, ali gospođa ne zna točno što gori jer se ona nalazi u Zbelavi,Varaždinska ulica. Na mjesto dojave poslan je DVD- Trnovec Bartolovečki koji dolaskom na mjesto intervencije javlja da se radi o požaru spremišta ( garaža,skladište) te traži pomoć od JVP – Varaždin. Na mjesto intervencije poslana je Auto cisterna i dva vatrogasca. Uz navedeni objekt izgorjelo je osobno i kombi vozilo koji su se nalazili parkirani u objektu. Za gašenje smo potrošili 7500l vode. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici PU Varaždinske.

Požar otvorenog prostora

 Dana 11.11.2019 u 13:25 sati zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora u Optujskoj ulici, Varaždin. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilo i tri  djelatnika. Požar smo pogasili pomoću vitla za brzo gašenje uz utrošak vode od 2000L. Nakon pospreme vratili smo se u postrojbu.

Požar stambenog objekta

 Dana 08.11.2019  u 16:56 sati zaprimljena je dojava da nešto smrdi po dimu u stanu na 5 katu zgrade u Preloškoj ulici 1c u Varaždinu. Dolaskom na mjesto osjećao se miris dima u stanovima na 5 i 6 katu. Miris je dolazio iz odzračnika u kuhinji. Išli smo u provjeru svih stanova po vertikali koji su spojeni na taj odzračnik. Ustanovljeno je da smrdi iz stana na prvome katu. Pozvali smo vlasnika kojem je zagorjela hrana. Odmah smo ugasili plinski štednjak i otvorili prozore. Kad smo sve prozračili, vratili smo se u postrojbu. Na intervenciji su bili prisutni djelatnici policije.

Tehnička intervencija – slijetanje vozila sa ceste

 Dana 31.10.2019 u 07:37 sati zaprimili smo dojavu iz centra 112 da je došlo do slijetanja vozila kod firme Varaždinsko povrće, na cesti između Varaždinskog groblja i Nove Vesi. Izašli smo sa navalnim i tehničkim vozilom te 7 djelatnika. Dolaskom na mjesto zatekli smo vozilo na boku u kojem je bila jedna osoba na vozačevom mjestu. Mi smo pomogli djelatnicima HMP u izvlačenju i stavljanju osobe na nosila. Otpojili smo akumulator te regulirali promet do dolaska policije. Mi smo se vratili u postrojbu, a na mjestu su ostali vatrogasci DVD-a Nova Ves i policija.

Požar barake

 Dana 30.10.2019. u 18:21h zaprimili smo dojavu o požaru vikendice( barake) u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu ( iza Špara). Na intervenciju smo izašli sa Navalnim vozilom, Auto cisternom i 9 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije započeli smo gašenje i požar ugasili uz pomoć dva „C“ mlaza. Za gašenje smo utrošili 12000l vode. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici PU – Varaždinske.

Skidanje prstena s ruke

 Dana, 28.10.2019. u dvorište JVP grada Varaždina došla je muška osoba kojoj je zbog oticanja ruke trebalo skinuti prsten od medicinskog čelika sa prsta. Prsten je uz pomoć rezača vrlo brzo uklonjen sa prsta.

Požar otvorenog prostora         

 Dana 27.10.2019. u 16:10h zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora u Harambašićevoj ulici u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i dva vatrogasca. Požar smo ugasili uz pomoć vitla za brzu navalu i utrošili 500 l vode. Opožarena površina iznosi cca 10 m2. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici PU Varaždinske.

Požar otvorenog prostora         

 Dana 27.10.2019. u 12:36h zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora u Harambašićevoj ulici u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Požar smo ugasili uz pomoć vitla za brzu navalu i utrošili 500 l vode. Opožarena površina iznosi cca 10 m2. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici PU Varaždinske.

Požar otvorenog prostora

 Dana 24.10.2019. u 20:19h zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora u Kučanskoj ulici u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa vozilom za gašenje šumskih požara i tri vatrogasca. Požar smo ugasili uz pomoć vitla za brzu navalu i utrošili 2000 l vode. Opožarena površina iznosi cca  100 m2. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici PU Varaždinske.

Požar kuće

 Dana 22.10.2019 u  10:39  sati zaprimljena je dojava o požaru kuće u Beretincu ulica Rade Končara 27a.Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i autocisternom te je istodobno upućen DVD Beretinec.Dolaskom na mjesto utvrdili smo da je gorio objekt seoskog turizma Šinko u prizemnom dijelu,no aktivnog požara više nije bilo.Primjetili smo znakove eksplozije jer su bila razvaljena vrata te popucana stakla na prozorima.Pregledom termokamerom ustanovili smo da je temperatura u objektu pala te nema potrebe za bilo kakvim gašenjem ili hlađenjem i našom intervencijom.Na mjestu intervencije je ostao dežurati DVD Beretinec.

Požar kioska za prodaju voća   

 Dana 10.10.2019. u 01:52h zaprimili smo dojavu preko Centra 112 od g. T.B. da je došlo do požara na kiosku, Ludbreška ulica 71,Trnovec. Na intervenciju smo izašli sa Navalnim vozilom, Auto cisternom i 9 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije započeli smo sa gašenjem preko vitla za brzu navalu. Za gašenje smo potrošili cca 500l vode. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici PU – Varaždinske i pripadnici DVD – a Trnovec sa Navalnim, kombi vozilom i 8 vatrogasaca ,a koji su ostali na mjestu intervencije nakon našeg povratka u postrojbu.

Tehnička intervencija – spašavanje mačke sa krova

 Dana 07.10.2019 u 07:34 sati zaprimili smo dojavu o potrebi spašavanja mačke sa krova kuće u ulici Zinke Kunc u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa autoljestvom i dva djelatnika. Uz pomoć autoljestve spustili smo mačku sa krova, te smo se vratili u postrojbu.

Tehnička intervencija – spašavanje osobe sa građevinske platforme    

 Dana 03.10.2019 u 11:08 sati zaprimili smo dojavu da je osoba ostala zarobljena na građevinskoj platformi ispod nadvožnjaka HAC-a u Varaždinskoj ulici u Zbelavi. Izašli smo sa autoljestvom i dva djelatnika. Dolaskom na mjesto zatekli smo osobu koja je ostala na građevinskoj platformi, na kojoj je došlo do kvara i nije se mogla spustiti. Naša intervencija sastojala se od spuštanja osobe na tlo uz pomoć autoljestve. Izvršena je posprema te smo se vratili u postrojbu.

Tehnička intervencija – otvaranje stana

 Dana 26.09.2019 u 21:24 sati zaprimljena je dojava od PU Varaždinske da je potrebno otvoriti vrata stana u ulici Braće Radića 18 u Varaždinu. Na tehničku intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i četiri djelatnika. Pred ulazom nas je dočekala policija i hitna pomoć. Vrata smo otvorili nasilno trganjem cilindra. Izvršili smo pospremu te se vratili u postrojbu, a na mjestu su ostali djelatnici policije i hitna pomoć.

Tehnička intervencija-otvaranje stana 

 Dana 17.09.2019. u 23:37 zaprimljena je dojava od strane policije o potrebi otvaranja stana u ulici Hrvatskih Branitelja 6b prvi kat u Varaždinu.Uz prisustvo djelatnika policije u stan smo ušli preko ljestve kroz prozor koji je bio otvoren te otvorili vrata sa unutarnje strane.

Požar automobila          

 Dana 16.09.2019.u 16:13 sati zaprimljena je dojava da se dimi iz osobnog automobila koji je parkiran na Varteksovom parkiralištu , Zagrebačka ulica u Varaždinu.Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i 5 djelatnika.Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili smo da je došlo do požara električnih instalacija .Odspajanjem akomulatora požar se smirio i nakon pregleda vozila utvrdili smo da više nema opasnosti od požara te smo se vratili u postrojbu.

Tehnička intervencija-prometna nesreća           

 Dana 15.09.2019. zaprimili smo dojavu preko Centra 112 da je došlo do prometne nesreće između dva vozila sa ozlijeđenim osobama u Beletincu,S. Radića ,općina Sv Ilija. Na tehničku intervenciju izašli smo sa Navalnim vozilom, Tehničkim vozilom i 6 vatrogasca. Do našeg dolaska na intervenciji su se nalazili pripadnici DVD – a Beletinec – Krušljevec sa 7 vatrogasca,a koji su već otpojili akumulatore na oba vozila te pristupili regulaciji prometa. Dolaskom na mjestu intervencije unesrećenog smo oslobodili iz vozila uz pomoć hidrauličkog alata te ga predali djelatnicima Hitne medicinske pomoći Varaždin. Na mjestu intervencije ostali su DVD Beletinec – Krušljevec te djelatnici PU – Varaždinske ,a mi smo se vratili u postrojbu.

Požar u autopraonici

 Dana 15.09.2019. u 12:20h zaprimili smo dojavu od dežurnog zaštitara „Arsenal Ivezić“ da je u AC – Kos došlo do požara u kamionskoj autopraoni. Na intervenciju smo izašli sa Navalnim vozilom ,Auto cisternom te 7 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije isključili smo struju i zatvorili vodu te izvršili unutarnju navalu uz pomoć vitla. Nakon što smo ugasili požar izvršili smo odimljavanje uz pomoć ventilatora. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici PU- Varaždinske, djelatnik Arsenala Ivezić te vlasnik g. Kos.

Tehnička intervencija – otvaranje stana

 Dana 12.09.2019. u 13:52 zaprimili smo dojavu da je u ulici Stjepana Vukovića 8a na četvrtom katu potrebno otvoriti vrata od stana.Na tehničku intervenciju izašli smo sa Auto ljestvom i 3 vatrogasca.Na mjestu intervencije pričekao nas je vlasnik stana a vrata smo otvorili na način da smo ušli u stan kroz otvorena balkonska vrata preko ljestvenika na Auto ljestvi.Nakon završene intervencije smo se vratili u postrojbu.

Požar automobila

 Dana 06.09.2019 u 19:00 sati zaprimljena je dojava o požaru automobila koji se zapalio nakon prometne nezgode na jugo-zapadnoj obilaznici kod križanja Gojanec. Izašli smo sa navalnim vozilom i 6  djelatnika. Dolaskom na mjesto vozilo je već bilo ugašeno uz  pomoć aparata za gašenje prahom. Otpojili smo akumulatore na oba vozila i vodom ugasili dijelove automobila koji su još tinjali. Regulirali smo promet do dolaska policije, a nakon toga smo sve provjerili i vratili se u postrojbu. Na mjestu su ostali djelatnici policije.

Tehnička intervencija- prometna nesreća

 Dana 24.08.2019. u 17:20h zaprimili smo dojavu od g.V.J. da je na Varaždin Bregu na relaciji Lužan Biškupečki – Presečno došlo do prometne nesreće između 3 vozila te da iz rezervoara istječe gorivo. Na tehničku intervenciju izašli smo sa Navalnim  i Akcidentnim vozilom te 7 vatrogasaca. Na mjestu intervencije zatekli smo djelatnike PU – Varaždinske,H.M.P. te pripadnike DVD –a Kneginec Gornji koji su započeli sa postavljanje posude pod rezervoar gdje je istjecalo gorivo te sanacijom istog. Nakon što smo pregledali mjesto intervencije te se uvjerili da nema nikakve drugo opasnosti vratili smo se u postrojbu. Na mjestu intervencije ostali su pripadniki DVD – a Kneginec G.,H.M.P – ći te djelatnici PU – Varaždinske.

Tehnička intervencija- otvaranje stana

 Dana 24.08.2019. u 08:31h zaprimili smo dojavu od g.S.H.da je u ulici F. Supila 7a  u Varaždinu potrebno otvoriti vrata od stana. Na tehničku intervenciju izašli smo sa Auto ljestvom i 3 vatrogasca. Na mjestu intervencije pričekao nas je vlasnik stana,a vrata smo otvorili na način da smo u stan ušli kroz otvoren prozor preko ljestvenika na Auto ljestvi. Nakon toga vratili smo se u postrojbu.

Tehnička intervencija – otvaranje stana             

 Dana 12.08.2019 u 17:52 sati zaprimljena je dojava od strane policije o potrebi otvaranja vrata stana u ulici Ruđera Boškovića 20 u Varaždinu. Uz prisustvo djelatnika policije stan smo otvorili upotrebom razvalnog alata, te se vratili u postrojbu.

Požar pilane

 Dana 12.08.2019 u 07:23 sati zaprimljena je dojava o požaru u pilani Pečenec u Kapeli Podravskoj. Izašli smo sa navalnim vozilom, auto cisternom i 7 djelatnika. Istodobno su na požar upućeni i DVD Ludbreg, V. Bukovec, M. Bukovec, Kapela P. i DVD Dubovica. Dolaskom na mjesto već su bili prisutni vatrogasci navedenih dobrovoljnih društva koji su gasili požar. Gorjelo je skladište sa drvenom sječkom koja se preko automatiziranog sustava kroz cijev odvodi do druge prostorije u kojoj je peć za loženje. Gasili smo sa 2 C mlaza vode te su još 2 C mlaza korištena za zaštitu ostalih objekata i sprječavanje širenja požara. Napravili smo odimljavanje uz pomoć ventilatora i skidanjem jedne ploče na krovu skladišta. Kad je požar stavljen pod nadzor i više nije bilo opasnosti od širenja mi smo izvršili pospremu te vratili se u postrojbu. Na dežurstvu su ostali vatrogasci DVD Kapela P. te djelatnici policije.

Tehnička intervencija – izvlačenje osobnog vozila iz kanala

 Dana 11.08.2019. u 11:37 sati iz OKC Policijske uprave Varaždinske zaprimljena je dojava o potrebi pomoći oko izvlačenja osobnog automobila koji je završio u Dravskom kanalu u Varaždinu.Na intervenciju izlaze dva djelatnika sa kombiniranim vozilom koji uz pomoć podvodnog kluba „Drava“ kače vozilo i izvlače ga na obalu.Nakon toga vršimo pospremu i vračamo se u postrojbu,intervencija je završila u 13:40 sati.

Tehnička intervencija – prometna nezgoda  

Dana 08.08.2019 u 09:22 sati zaprimljena je dojava iz PU Varaždinske o prometnoj nezgodi na križanju Koprivničke i Međimurske ulice u Varaždinu. Izašli smo sa navalnim i tehničkim vozilom te 7 djelatnika. Dolaskom na mjesto nezgode u kojem su sudjelovala dva automobila jedan je bio na boku te su u njemu bile tri osobe. Naša intervencija sastojala se u osiguranju mjesta nezgode, te smo pomogli djelatnicima HMP u izvlačenju osoba iz vozila. Kad smo sve provjerili vratili smo se u postrojbu, a na mjestu su ostali djelatnici policije.

Tehnička intervencija-spašavanje psa  

 Dana 27.07.2019. u 19:50 h primili smo dojavu o utapanju psa na Varaždinskom jezeru. Na intervenciju smo izašli malim čamcem za spašavanje i zapovjednim vozilom te 3 vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije,čamac nismo koristili nego smo pomoću užeta izvukli psa na obalu i predali ga vlasnici. Nakon pospreme vratili smo se u postrojbu.

Požar industrijskog postrojenja             

 Dana 23.06.2019 u 15:10 sati zaprimili smo dojavu o požaru hale u industrijskom postrojenju Univerzal u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa 4 vozila  i 8 djelatnika te 7 DVD-a iz sastava Gradske vatrogasne zajednice Varaždin. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo požar miješanog komunalnog otpada u hangaru površine 50x30m u razbuktaloj fazi. Gašenju smo pristupili vanjskom navalom s 4 C mlaza. Dolaskom DVD-ova obuhvatno smo pristupili gašenju, a djelatnici Univerzala su strojevima otvorili vrata hangara te počeli izvlačiti komunalni otpad iz hangara koji smo ugasili. Na intervenciji je bilo prisutno 7 DVD-a s četrdesetak vatrogasaca, te ukupno 7 vozila . Nakon petnajstak minuta požar je stavljen pod kontrolu i ugašen oko 17:30 sati. Na sanaciji požarišta je ostalo jedno vozilo  s dva vatrogasca i djelatnici Univerzala.

Tehnička – uklanjanje stabla    

 Dana 23.06.2019 u 10:41 sati zaprimili smo dojavu o srušenom stablu na automobil i nogostup u Slavenskoj ulici u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli smo sa Z -08 i dva djelatnika. Stablo smo ispilili uz pomoć motorne pile, maknuli sa nogostupa i automobila te se vratili u postrojbu.

Tehnička intervencija – uklanjanje slomljene grane

Dana 22.06.2019 u 19:12 sati zaprimili smo dojavu da je potrebno ukloniti slomljenu granu sa stabla koje prijeti prolaznicima na križanju ulica Kralja Petra Krešimira IV i P. Preradovića. Izašli smo sa Z -03 i dva djelatnika, a granu smo ispilili uz pomoć motorne pile i maknuli sa nogostupa. Izvršena je posprema te smo se vratili u postrojbu.

Tehnička intervencija – uklanjanje stabla          

 Dana 22.06.2019. u 15:44h zaprimili smo dojavu od gđe I.L.. da je usred puhanja vjetra došlo do pada stabla na prometnicu, Štosov trg u Varaždinu. Na tehničku intervenciju izašli smo sa Navalnim vozilom i 2 vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije drvo smo ispilili uz pomoć motorne pile. Nakon toga vratili smo se u postrojbu.

Požar kuhinje   

 Dana 22.06.2019. u 10:40h zaprimili smo dojavu da je došlo do požara kuhinje ( plinskog štednjaka i kuhinjske nape ) u Radničkoj ulici 87, Trnovec Bartolovečki. Na intervenciju smo izašli sa Z – 01 i Z – 02 i 7 vatrogasaca. Do našeg dolaska vlasnici kuće započeli su gašenje vodom uz pomoć vrtnog crijeva,te uvelike i ugasili požar. Ostao je još dio koji je tinjao iznad kuhinjske nape,a koji smo ugasili također uz pomoć vrtnog crijeva te utrošili cca 20l vode. Nakon što smo ugasili požar u plinskom sandučiću smo zatvorili dovod plina u kuću. Na mjestu intervencije ostali su pripadnici DVD -a Trnovec,a mi smo se vratili u postrojbu.

Požar kuće – kuhinje 

Dana 21.06.2019 u 17:52 sati zaprimljena je dojava požaru kuće u Strmcu Podravskom u Podravskoj ulici. Izašli smo sa navalnim vozilom, te je istodobno upućen DVD Petrijanec i DVD Strmec Podravski. Dolaskom na mjesto već su bili prisutni vatrogasci DVD-a Petrijanec i Strmec. Nije više bilo požara jer je došlo do zapaljenja ulja u tavi koje je ubrzo ugašeno. Osoba kojoj se ulje zapalilo išla je gasiti sa vodom te je došlo do prskanja ulja. Došlo je do opeklina pa je osobi pružena pomoć u Varaždinskoj bolnici. Više nije bilo potrebe za našom intervencijom pa smo se vratili u postrojbu, a na mjestu su ostali vatrogasci DVD-a Petrijanec i Strmec Podravski.

Tehnička intervencija – otvaranje stana 

Dana 13.06.2019 u 15:30 sati zaprimili smo dojavu da je osoba ostala zarobljena na balkonu zgrade u Optujskoj ulici broj 23 u Varaždinu. Na tehničku intervenciju smo izašli sa Z – 03 i dva djelatnika. Dolaskom na mjesto uz pomoć autoljestve podigli smo se na balkon zgrade na kojoj je bila ženska osoba kojoj su se zatvorila balkonska vata. Uspjeli smo otvoriti vrata bez oštećenja te smo se vratili u postrojbu. Na intervenciji su bili prisutni djelatnici policije.

Tehnička intervencija- spašavanje djeteta iz vozila

Dana 10.06.2019. u 08:56 zaprimili smo dojavu od gđe. N.Č. da je u ulici Hrvatskih branitelja 7 u Varaždinu došlo do samo zaključavanja osobnog vozila marke Audi te je u njemu ostalo zatvoreno dijete. Na tehničku intervenciju izašli smo sa Malim tehničkim vozilom i dva vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije pričekala nas je vlasnica vozila. U vozilo smo ušli na način da smo razbili staklo na stražnjim vratima  te ih nakon toga otvorili i izvadili dijete iz vozila. Nakon toga vratili smo se u postrojbu.

Tehnička intervencija-spašavanje djeteta iz vozila

Dana, 24.05.2019., u 17:28 sati zaprimljena je dojava o potrebi spašavanja djeteta iz osobnog vozila koje se Ulici J. Merlića zaključalo u vozilu.. Na intervenciju je upućeno tehničko vozilo sa tri djelatnika. Na mjestu intervencije zatečena je vlasnica koja je tražila da se na vozilu razbije staklo. Razbijeno je staklo na suvozačevim vratima, a dijete je izbavljeno iz vozila. Intervencija je završila u 17:51 sati.

Požar ugostiteljskog objekta

 Dana, 24.05.2019. u 09:26 sati zaprimljena je dojava o požaru objekta brze prehrane Doner Kebab u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo i autocisterna sa ukupno 7 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije ustanovljeno je da se radilo o požaru nape koji su do našeg dolaska djelatnici restorana su već sami ugasili uz pomoć S aparata. Uz pomoć termovizijske kamere očitana je dosta visoka temperatura u prostoru kroz koji je cijev prolazila u stropu te je najkritičniji i najtopliji dio cijevi ohlađen sa CO2 aparatom. Prostor kroz koji prolazi ventilacijska cijev dodatno je provjeren sa kamerom prilikom čega je ustanovljeno da temperatura konstantno pada i ne postoji opasnost za ponavljanje požara. Intervencija je završena u 09:59 sati.

Tehnička intervencija- uklanjanje stabla            

 Dana 20.05.2019. u 16:14h zaprimili smo dojavu od g.K.M. da je usred puhanja vjetra došlo do naginjanja drva na osobno vozilo marke BMW u ulici Z. i Frankopana 8. u Varaždinu te da prijeti od pada na vozilo. Na tehničku intervenciju izašli smo sa Navalnim vozilom i 3 vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije te uz prisutstvo policije i roditelja od vlasnika vozila drvo smo ispilili uz pomoć motorne pile te omogućili njegovo micanje. Nakon toga vratili smo se u postrojbu. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici PU – Varaždinske.

Tehnička intervencija- Prometna nezgoda         

 Dana 20.05.2019. u 07:39h zaprimili smo dojavu preko Centra 112 da je u Jalžabetu,Varaždinska ulica ( kod KTC-a) došlo do prometne nesreće između kamiona i osobnog vozila Nissan Micra.. Na tehničku intervenciju izašli smo sa Malim tehničkim vozilom i 4 vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije osigurali smo mjesto nesreće te paralelno pristupili izvlačenju unesrećenog iz vozila zajedno sa djelatnicima HMP – Varaždin. Nakon što smo unesrećenog izvukli iz vozila otpojili smo akumulator izvršili pospremu te se vratili u postrojbu. Na mjestu intervencije bili su djelatnici HMP Varaždin i DVD – a Jalžabet koji su ostali na mjestu intervencije dok se ne izvrši očevid.

Požar el. instalacija       

 Dana 15:05.2019. u 23:48 po dojavi da se dimi iz električne instalacije u stambenom objektu na adresi Zavrtnica 1, Varaždin izašli smo na intervenciju s Z-01 i šest djelatnika. Dolaskom na mjesto događaja utvrdili smo da je došlo do kratkog spoja na kabelu perilice rublja. Perilicu smo isključili iz napajanja, postanarku upozorili da je više ne uključuje i ujutro zove električara da sanira štetu. Prisutni policijski službenici.

Tehnička intervencija- uklanjanje stabla            

 Dana 15.05.2019. u 17:00h zaprimili smo dojavu od g. M.S.da se u ulici Z. i Frankopana 13 srušilo stablo na ulaz u zgradu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i dva vatrogasca. Stablo smo uklinili uz pomoć motorne pile. Nakon toga vratili smo se u postrojbu. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici PU- Varaždinske.

Tehnička intervencija-skidanje žlijeba 

 Dana 12.05.2019. u 19:09 sati, po dojavi građana izašli smo na tehničku intervenciju skidanja žlijeba kuće koji prijeti prolaznicima u ulicu Stanka Vraza,Varaždin. Na intervenciju smo izašli auto ljestvom i dva vatrogasca. Žlijeb smo skinuli sa kuće te ga odložili u dvorište i vratili se u postrojbu.

Požar kuće – kuhinje     

 Dana 12.05.2019 u 14:45 sati zaprimili smo dojavu požaru kuhinje u Družbincu u Prvomajskoj ulici broj 3. Na intervenciju smo izašli sa NV i tri djelatnika, a istodobno su upućeni vatrogasci DVD-a Petrijanec i Družbinec. Dolaskom na mjesto vatrogasci DVD-a Petrijanec su već gasili požar koji je ubrzo lokaliziran i ugašen pa nije došlo do širenje požara van kuhinje. Mi smo uz pomoć nadtlačnog ventilatora izvršili ventilaciju cijele kuće. Kad smo sve provjerili, vratili smo se u postrojbu, a na mjestu su ostali vatrogasci DVD-a Petrijanec.

Požar otvorenog prostora

 Dana 30.04.2019. u 14:45h zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora uz Bombellesovu cestu u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa vozilom za gašenje šumskih požara i dva vatrogasca. Požar smo ugasili uz pomoć vitla za brzu navalu i utrošili 1200 l vode. Opožarena površina iznosi cca  50 m2.

Tehnička intervencija: otvaranje stana

 Dana 30.04.2019. u 10:04h zaprimili smo dojavu o potrebi otvaranja  stana u ulici Tome Masaryka 2 u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa malim tehničkim vozilom i 3 vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije, upotrebom protuprovalnog alata, nasilno smo otvorili vrata stana.

Tehnička intervencija: otvaranje stana

 Dana 29.04.2019. u 11:34h zaprimili smo dojavu o potrebi otvaranja stana u Trakoščanskoj ulici br. 12 u Varaždinu. Na tehničku intervenciju izašli smo sa auto ljestvom i 2 vatrogasca. Pošto je u stanu bolesna ženska osoba,na intervenciju je upućena i HMP. Dolaskom na mjesto intervencije, u stan smo ušli kroz prozor preko auto ljestve. Nakon pospreme vratili smo se u postrojbu.

Tehnička intervencija: otvaranje stana

 Dana 29.04.2019. u 09:25h zaprimili smo dojavu o potrebi otvaranja  stana u ulici R. Hercega u Varaždinu. Na tehničku intervenciju izašli smo sa auto ljestvom i 2 vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije, u stan smo ušli kroz prozor preko auto ljestve. Nakon pospreme vratili smo se u postrojbu.

Požar otvorenog prostora

 Dana 28.04.2019. u 15:55h zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora uz JZ obilaznicu u Varaždinu na relaciji Hraščica – Gojanec. Na intervenciju smo izašli sa vozilom za gašenje šumskih požara i dva vatrogasca. Požar smo ugasili uz pomoć vitla za brzu navalu i utrošili 2000 l vode. Opožarena površina iznosi cca  10 000m2. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici PU – Varaždinske.

Tehnička intervencija nalet vlaka na osobni automobil

Dana, 23.04.2019. u 0947 sati zaprimljena je dojava o prometnu nesreći  naleta vlaka na osobno vozilo u Jalžabetu. Na intervenciju je upućeno navalno i tehničko vozilo sa 7 djelatnika. Na mjestu intervencije do našeg dolaska već su bili vatrogasci iz DVD-a Jalžabet i djelatnici ZHM. Vlak je bočno naletio na osobno vozilo sa suvozačeve strane i gurao ga 50-tak metara po pruzi u smjeru Varaždina.  Vozač je bio pri svjesti, a  izvučen iz vozila kroz prva lijeva vrata, koja su prilikom nesreće ostala neoštećena, a zbrinuli su ga djelatnici ZHM.

Tehnička intervencija otvaranja stana

 Dana, 23.04.2019. 08 54 sati izašli smo na tehničku intervenciju otvaranja stana na Trgu Kralja Petra Svačića  u Varaždinu u kojem je bila starija ženska osoba. Na intervenciju je upućeno tehničko vzilo sa tri djelatnika. Na mjestu intervencije dočekao nas je vlasnik stana. Obzirom da su vrata bila od PVC-a, a  vlasnik je izjavio da su protuprovalna,  na mjesto intervencije pozvana je auto ljestva.  U međuvremenu na mjesto intervencije na poziv vlasnika dolazi bravar  koji je vrata otvorio. U stanu se nalazila starija ženska osoba koja se nije osjećala dobro te su ju preuzeli djelatnici ZHM. Intervencija završila u 09:23 sati.

Požar stambenog objekta

 Dana 22.04.2019 u 14:52 sati zaprimljena je dojava o požaru kuće u Osječkoj ulici broj 13 u Varaždinu. Izašli smo sa navalnim vozilom, autocisternom, autoljestvom i devet vatrogasaca. Dolaskom na mjesto, vlasnik stana je već uspio uz pomoć susjeda ugasiti požar koji se je dogodio u kuhinji kuće. Zapalilo se ulje na štednjaku koje se proširilo na napu i kuhinjski element. Vlasniku stana je bilo loše jer se nadisao dima pa je pozvana HMP. Otvorili smo prozore, prozračili i provjerili sve prostorije da ne bi došlo do širenja požara, te je zatvoren plin i isključena el. struja. Kad smo sve dobro provjerili vratili smo se u postrojbu. Na intervenciji su bili prisutni djelatnici policije.

Požar gospodarskog objekta    

 Dana 15.04.2019. u 03:46 sati izašli smo na intervenciju požara gospodarskog objekta u Sračinec, Ribnjak 8. Na intervenciju smo izašli navalnim vozilom,auto cisternom i auto ljestvom te 9 vatrogasaca. Požar objekta od 40 m2 ugasili smo pomoću vitla za brzo gašenje i 2 „C“ mlaza vode uz utrošak od cca 3000 L vode. Na intervenciji su bili prisutni djelatnici policije i članovi DVD-a Svibovec Podravski koji su ostali na osiguranju požarišta. Nakon pospreme vratili smo se u postrojbu.

Tehnička intervencija – spašavanje mačka

 Dana 09.04.2019. izašli smo na tehničku intervenciju spašavanje mačka s krova u Optujskoj ulici br. 18, Varaždin. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca.  Ljestvom rastegačom i kukačom našli smo mačka na krovu obiteljske kuće i predali ga vlasnicima te se vratili u postrojbu.

Izvid

 Dana 05.04.2019. u 13:00 sati uključena je vatrodojava škole T.Špoljar ,na adresi J.Križanića 33 u Varaždinu. Na intervenciju je upućeno zapovjedno vozilo,navalno vozilo i auto cisterna te 9 djelatnika. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da požara nema i naknadnim ispitivanjem eksplozimetrom  nije utvrđena  prisutnost opasnih plinova. Nakon pospreme vratili smo se u postrojbu.

Požar kuće

 Dana 28.03.2019. u 14:44 zaprimljena je dojava o požaru kuće u Ivanečkoj 14,Varaždin. Na intervenciju smo izašli sa  navalnim vozilom,auto cisternom i auto ljestvom te 10 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije naišli smo na dim,koji je izlazio kroz prozore obiteljske kuće. Pošto je vlasnica kuće uspjela ugasiti požar nije bilo potrebe za gašenjem te smo upotrebom ventilatora provjetrili cijelu kuću. Termo kamerom smo napravili pregled te se nakon pospreme vratili u postrojbu. Na mjestu intervencije bili su prisutni pripadnici Policije i Hitne medicinske pomoći.

Požar otvorenog prostora         

 Dana 24.03.2019. u 14:16 sati, izašli smo na požar otvorenog prostora, na Motičnjak u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Dolaskom na mjesto zatečeno je opožareno područje suhe trave i granja na površini od 15000 m2;. Požar smo ugasili pomoću dva C  mlaza te utrošak od 2000 litara vode. Nakon pospreme vratili smo se vratili u postrojbu

Požar otvorenog prostora         

 Dana, 22.03.2019. u 13:33 sati, zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora kod udruge SPAS u Varaždinu. Na intervenciju je upućeno je šumsko vozilo sa dva djelatnika. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo mušku osobu koja je vršila kontrolirano spaljivanje koje nije prijavljeno. Na povratku u postrojbu na dva mjesta zatečen je požar niskog raslinja u razvoju koji smo odmah ugasili. Za gašenje je utrošeno cca 500 litara vode. Intervencija je završena u 14:19 sati.

Požar otvorenog prostora         

 Dana, 22.03. 2019. godine, u 12:30 sati iz OKC-a PP varaždin zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora na Trgu Pavla Štosa u Varaždinu. Na intervenciju je upućeno šumsko vozilo sa dva djelatnika. Dolaskom do mjesta gdje je gorjelo, ustanovljeno je da se ne radi o trgu Pavla Štosa, već o predjelu preko rijeke Drave iza udruge Spas. Gorjelo je nisko raslinje i hrpa otpada, guma i ploča na površini od cca 60×40 metara. Požar je ugašen uz pomoć vitla za brzu navalu, a utrošeno je cca 1500 litara vode. Intervencija je završila u 13:30 sati.

Tehnička intervencija  

 Dana, 22.03.2019. u 10:23 sati zaprimljena je dojava od strane djelatnika ZHM Varaždin o potrebnoj pomoći u transportu pretile osobe iz kuće u Jalžabetu do vozila HMP. Na intervenciju je upućeno jedno vozilo sa dva vatrogasca. Na mjestu intervencije zatekli smo vatrogasce DVD-a Jalžabet koji su pomogli djelatnicima HMP unijeti osobu u kombi. Nakon toga otišli smo do bolnice kako bi osobu pomogli izvaditi iz vozila. Intervencija je završila u 12:06 sati.

Požar kuće (kuhinje) Beletinec

 Dana 16.03 2019.u 10:04h zaprimili smo dojavu od g. T. A. da je došlo do požara kuće (požar kuhinje u podrumu) u Vinogradskoj ulici br1, Beletinec, općina Sv. Ilija. Na intervenciju smo izašli sa Navalnim vozilom Auto cisternom i 7 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo DVD – Beletinec -Krušljevec koji su započeli sa odimljavanjem prostora. Dolaskom na mjesto intervencije isključili smo struju te izvršili unutarnju navalu,požar ugasili preko vitla za brzu navalu i započeli sa aktivnom ventilacijom uz pomoć ventilatora. Nakon toga izvršili smo pregled prostora uz pomoć termo kamere,pregledali dimnjak te potom ustanovili da nema opasnosti od ponovnog požara,izvršili pospremu te se vratili u postrojbu. Za gašenje smo utrošili cca 50l vode. Na mjestu intervencije ostali su članovi DVD – a Sv. Ilija i DVD – a Beletinec- Krušljevec.

Požar otvorenog prostora         

 Dana 15.03.2019. izašli smo na požar trave na otvorenom prostoru u Zagrebačku ulicu Varaždin kod Plitvice s Z-10 i dva djelatnika. Gorjela je trava na površini od 100 m kvadratnih koju smo pogasili metlanicama.

Požar drvene kućice     

 Dana 15.03.2019. na poziv iz OKC Pu Varaždinske da kod pročistača otpadnih voda prema odmorištu Aquacity gori drvena kućica, izašli smo na intervenciju s Z-01, Z-02 i sedam djelatnika. Dolaskom na mjesto događaja zatekli smo drvenu nadstrešnicu-kućicu u plamenu, već dobrim dijelom izgorjelu. Požar smo pogasili preko vitla za brzo gašenje uz utrošak od 1000 l vode. Vlasnik objekta je nepoznat.

Tehnička intervencija – ispiranje kolnika

 Dana 15.03.2019. izašli smo na tehničku intervenciju ispiranja kolnika nakon prometne nezgode u ulici Tome Blažeka u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i dva vatrogasca. U ispiranju kolnika utrošeno je oko 500 l vode.

Požar otvorenog prostora         

 Dana 13.03.2019. u 18:07 h zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora u ulici Petra Zrinskog u Hrašćici. Na intervenciju smo izašli sa vozilom za gašenje šumskih požara i dva vatrogasca. Opožarena površina bila je oko 400 m2, a za gašenje je utrošeno 500 l vode.

Požar kontejnera           

 Dana 13.03.2019. u 17:31 h zaprimili smo dojavu o požaru kontejnera u ulici Vatroslava Lisinskog u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa vozilom za gašenje šumskih požara i dva vatrogasca. Požar je ugašen sa oko 500 l vode.

Vatrodojava

 Dana 09.03.2019. u 21:13h zaprimili smo preko „Vatrodojave“ da je došlo do požara na  Trgu Slobode 12, Varaždin. Na intervenciju smo izašli sa Zapovjednim vozilom, dva Navalna vozilo i Auto cisternom. Dolaskom na mjesto intervencije otključali smo vrata te pristupili pretraživanju objekta i traženju vatrodojavne centrale. Pronalaskom centrale koja se nalazila u potkrovlju iščitali smo da se radi o dojavi požara u sektoru 9/1 koji smo detaljno pretražili i u kojem nije uočen nikakav požar. Vatrodojavni alarm smo ugasili uz pomoć nadležne osobe g.N.Š.,a na licu mjesta bilo je prisutan i g. B. L. koji je isključio dodatni alarm i zatvorio prozore za odimljavanje. Nakon toga vratili smo se u postrojbu. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici PU – Varaždinske.

Požar „CCC“ Super Nova

 Dana 09.03.2019. u 21:03h zaprimili smo dojavu od gđe. P. E. da u trgovini „CCC( Super Nova) nešto smrdi po paležu. Na intervenciju smo izašli sa Zapovjednim vozilom ,Navalnim vozilom i Auto cisternom te 8 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije te izvršenim pregledom trgovine i skladišta nije pronađen nikakav izvor vatre (požar). Prilikom napuštanja trgovine saznajemo da se požar dogodio u susjednoj trgovini „ TAKKO“. Dolaskom u trgovinu djelatnice su nam ispričale da se zapalila krpa prilikom čišćenja čajne kuhinje koja je ostala na ringu od struje. Zapaljenu krpu ugasile su uz pomoć vode te nije bilo potrebno za našom intervencijom. Već smo izvršili samo izvid.

Požar otvorenog prostora

 Dana 09.03.2019. u 18:31 sati zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Za gašenje požara suhe trave i niskog raslinja na površini od 5000 m˛ utrošeno je 1000 litara vode.

Požar otvorenog prostora

 Dana 09.03.2019. u 16:16 sati zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora u ulici M.P.Miškine 67c u Varaždinu kod reciklažnog dvorišta. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Za gašenje požara suhe trave i niskog raslinja na površini od 200 m˛ utrošeno je 200 litara vode.

Požar otvorenog prostora

 Dana 09.03.2019. u 15:13 sati zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora u Jalkovcu  u ulici F Bobića. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca, a istodobno je upućen i DVD Jalkovec. Dolaskom na mjesto utvrđeno je da gori suha trava i nisko raslinje na površini od 5000 m˛ koje smo ugasili uz pomoć vitla za brzu navalu i utrošak od 500 litara vode.

Požar otvorenog prostora

 Dana 09.03.2019. u 11:10 sati zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora u Črncu Biškupečkom br. 34. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Za gašenje požara suhe trave i niskog raslinja na površini od 1000 m˛, utrošeno je 1000 litara vode.

Požar krovišta

 Dana. 06.03.2019. , u 15:39 sati, zaprimljena je dojava o požaru krovišta u Svibovcu Podravskom. Na intervenciju su upućena tri vozila sa 7 vatrogasaca. Na mjestu intervencije na objektu obiteljske kuće zatečen je požar krovišta. Nije bilo otvorenog plamena ali je bilo dosta dima ispod crijepova po cijeloj strani krova. Uz  pomoć tri mlaza vode požar je vrlo brzo stavljen pod kontrolu.  Nakon što je kompletna strana krovišta od oko 80m2 djelomično otvorena, požar je u potpunosti ugašen. Na mjestu intervencije bili su nazočni članovi DVD-a Svibovec  Podravski sa jednim navalnim vozilom i 5 vatrogasaca, djelatnici PP Varaždin i djelatnici ZHM koji su pregledali ukućane zbog udisanja dima. Za gašenje požara utrošeno je cca 4m3 vode. Intervencija je završila u 17:26 sati.

Požar otvorenog  prostora        

 Dana 05.03.2019. zaprimili smo dojavu o požaru stana u ulici Zrinskih Frankopana 13 b u Varaždinu. Dolaskom na mjesto intervencije, utvrdili smo da se radi o zagorjeloj hrani na štednjaku. Intervencija se sastojala u uklanjanju zagorjele hrane sa štednjaka i provjetravanju stana.

Požar otvorenog  prostora        

 Dana 05.03.2019. zaprimili smo dojavu od komunalnog redara o požaru otvorenog prostora u Harambašićevoj ulici u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i dva vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije uočili smo da gori smeće i okolno nisko raslinje. Požar smo pogasili uz pomoć vitla za brzu navalu. Opožarena površina iznosi 70 m2,a za gašenje smo utrošili 100 l vode.

Tehnička intervencija-spašavanje mačke iz bunara       

 Dana 05.03.2019. u 07:32h zaprimili smo dojavu o potrebi spašavanja mačke iz bunara u Cerju Nebojse. Na intervenciju je upućen DVD Maruševec koji je izvidom utvrdio da trebaju našu pomoć. Na intervenciju je upućeno vozilo i dva vatrogasca JVP koji su mačku spasili iz bunara dubokog 15 metara.

Požar otvorenog prostora

Dana 04.05.2019. izašli smo na požar trave i niskog raslinja na otvorenom kod zapadne zaobilaznice Varaždina, s Z-10 i tri djelatnika. Gorjela je trava i šikara na površini od 300 metara kvadratnih. Požar je ugašen pomoću vitla za brzo gašenje uz utrošak 500 l vode.

Požar otvorenog prostora

 Dana 04.03.2019. u 17:37h zaprimili smo dojavu od g Siročić G. da je došlo do požara otvorenog prostora kod Dravskog mosta Međimurska ulica, Varaždin. Na intervenciju smo izašli sa Navalnim vozilom i dva vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije započeli smo sa gašenjem uz pomoć vitla za brzu navalu. Za gašenje smo utrošili 1000 l vode. Opožareno cca 100m x 100m.

Požar otvorenog prostora

 Dana 04.03.2019. u 16:28h zaprimili smo dojavu od gđe. Vincek G. da je došlo do požara otvorenog prostora na Aquacity – u, ulica M. P. Miškine u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa vozilom za šumske požare i tri vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije uočili smo da gori nisko raslinje na više mjesta te smo pristupili gašenju uz pomoć vitla za brzu navalu. Ukupna opožarena površina iznosi cca 20m x 500 m te smo utrošili 2700l vode.

Požar otvorenog prostora

 Dana 04.03.2019. zaprimili smo dojavu od g. Darijan L. da je došlo do požara otvorenog prostora kraj zaobilaznice Hrašćica – Gojanec u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije uočili smo da gori smeće i okolno nisko raslinje. Požar smo pogasili uz pomoć vitla za brzu navalu. Opožarena površina iznosi 150m2,a za gašenje smo utrošili 500l vode.

Tehnička intervencija – prevrtanje traktora

 Dana 04.03.2019. u 14:03h zaprimili smo dojavu preko Centra 112 da je u Dravskoj ulici 12 (16) došlo do prevrtanja traktora na osobu koja je ispod njega ostala priklještena. Na tehničku intervenciju izašli smo sa Malim tehničkim vozilom, Navalnim vozilom i 7 vatrogasaca. Osobu smo izvadili uz pomoć hidrauličkog cilindara kojim smo podigli traktor, te je predali djelatnicima Hitne medicinske pomoći Varaždin . Na mjestu intervencije bili su prisutni DVD –  Trnovec i DVD – Bartolovec.

Požar otvorenog prostora

 Dana 04.03.2019. zaprimili smo dojavu preko centra 112 od g. Čop D. da je došlo do požara otvorenog prostora u Međimurskoj ulici u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim  vozilom i tri vatrogasca. Požar smo ugasili vitlom za brzu navalu i uz utrošak 500L vode.

Požar drvene kuće

 Dana 01.03.2019. u 19:50 sati naišli smo na požar drvene vikend kuće i  otvorenog prostora kod derivacijskog kanala HE u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa dva navalna vozila i šest vatrogasaca. Požar vikend kuće i okolnog prostora od 3000m2 ugasili smo pomoću dva vitla za brzo gašenje uz utrošak od 3000L vode.

Požar otvorenog prostora

Dana 01.03.2019. u 19:13 sati zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora na Prelogima u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Požar  suhe trave i niskog raslinja na površini od 5 ha ugasili smo pomoću metlanica i vode od cca 1000L.

Požar otvorenog prostora

Dana 01.03.2019. u 18:53 sati zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora u ulici M.P.Miškine prema kupalištu Aquacity u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Za gašenje požara suhe trave i niskog raslinja na površini od 50 m² utrošeno je 100 litara vode.

Požar otvorenog prostora

Dana 01.03.2019. u 15:10 sati zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora kod Bombellesove ceste u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Za gašenje požara suhe trave i niskog raslinja na površini od 1,5 ha, utrošeno je 1500 litara vode.

Požar otvorenog prostora

Dana 01.03.2019. u 14:06 sati zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora kod Bombellesove ceste u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Za gašenje požara suhe trave i niskog raslinja na površini od 1 ha, utrošeno je 1000 litara vode.

Požar otvorenog prostora

Dana 01.03.2019. u 12:53 sati zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora u Hallerovoj aleji u Varaždinu prema Novoj Vesi. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Dolaskom na mjesto utvrđeno je da gori suha trava i nisko raslinje na površini od 500 m². Požar smo ugasili uz pomoć metlanica i naprtnjača.

Požar otvorenog prostora

Dana 01.03.2019. u 11:22 sati zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora u Varaždinskoj ulici u G. Kučanu iza igrališta NK Udarnika. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i dva vatrogasca, a istodobno je upućen i DVD G. Kučan. Dolaskom na mjesto utvrđeno je da gori suha trava i nisko raslinje na površini od 5000 m² koje smo ugasili uz pomoć vitla za brzu navalu i utrošak od 300 litara vode.

Požar otvorenog prostora

Dana, 26.02.2019. u 12:30 sati zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora na predjelu oko udruge „SPAS“ u Varaždinu. Na intervenciju je upućeno šumsko vozilo sa tri djelatnika. Za gašenje manjeg  požara suhe trave utrošeno je cca 400 litara vode. Intervencija je završila u 14:45 sati.

Tehnička intervencija pomoći pri skidanju prstena

Dana, 26.02.2019. u 10:14 sati u  došla je ženska osoba sa prstenom na ruci koji je zbog otekline trebalo skinuti.  Gospođa je prevezena u dentalnu ordinaciju Mehun gdje joj je sa posebnim uređajem prsten uspješno uklonjen s prsta. Intervencija je završila u 11:31 sati.

Tehnička intervencija mjerenja koncentracije amonijaka

Dana, 26.02.2019. u 09:35 sati zaprimljena je dojava o neugodnom mirisu po amonijaku u obiteljskoj kući u  Trnovcu . Na intervenciju je upućeno jedno vozilo sa vatrogascem. Uz pomoć eksploziometra  i opreme, na mjestu je izmjerena  koncentracija amonijaka koja je bila ispod opasnih vrijednosti. Obzirom da izmjerene koncentracije nisu opasne, nisu poduzimane dodatne mjere. Intervencija je završila u 10:21 sati.

Požar otvorenog prostora  

Dana 25.02.2019. u 13:42 sati zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora kod Bombellesove ceste u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Dolaskom na mjesto utvrđeno je da gori trava i suho raslinje na površini od 3 ha. Požar smo ugasili uz pomoć vitla za brzu navalu i utrošak 2500 l vode.

Tehnička intervencija – otvaranje stana, zatvaranje vode   

Dana 25.02.2019. u 07:55 sati zaprimili smo dojavu, da je potrebno otvoriti vrata stana u Zagrebačkoj ulici broj 86 u Varaždinu. Na tehničku intervenciju izašli smo sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Pred ulazom nas je dočekao predstavnik stanara zgrade i rekao nam da pušta voda u stanu. Vrata smo otvorili trganjem cilindra i zatvorili vodu na ventilu. Došlo do puknuća fleksibilnog crijeva na bojleru za toplu vodu. Nakon toga izvršili smo pospremu te se vratili u postrojbu, a na mjestu su ostali djelatnici policije.

Tehnička intervencija – zatvaranje vode  

Dana 21.02.2019. u 18:42h zaprimili smo dojavu preko Centra 112 da u dućanu “Špar” u ulici V. Međerala 2a,Varaždin sa stropa curi voda, te da su im poplavljeni frižideri. Na tehničku intervenciju izašli smo sa Navalnim vozilom i Auto ljestvom te 7 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije Navalna grupa pristupila je sa osobljem “Špara” isključivanju struje koja se odnosi na odjel gdje su se nalazili poplavljeni frižideri dok je Vodna grupa krenula u pretraživanje stana u kojem je došlo do curenja vode. Na posljetku smo pronašli stan u kojem curi vode te smo istu zatvorili na vodomjeru koji se nalazio u hodniku,a prilikom čega se smanjio i intenzitet curenja vode u dućanu. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici PU – Varaždinske i djelatnici Varkoma. Nakon što smo izvršili pospremu vratili smo se u postrojbu.

Požar otvorenog prostora

Dana, 18.02.2019. u 17:35 sati zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora uz prometnicu iza trgovačkog centra Branka u Varaždinu. Na intervenciju je upućeno jedno vozilo sa 3 vatrogasca. Požar suhe trave i niskog raslinja površine 300tinjak m2 ugašen je uz pomoć vitla za brzu navalu za što je utrošeno 400 litara vode. Na intervenciji su bili nazočni i djelatnici PP varaždin.  Intervencija je završila u 18:12 sati.

Požar otvorenog prostora

Dana, 18.02.2019. u 13:35 sati izašli smo na intervenciju požara otvorenog prostora u Harambašićevu ulicu u Varaždinu. Na intervenciju je upućena Z10 sa tri djelatnika. Dolaskom na mjesto intervencije zatečen je požar trave i niskog raslinja prilikom čega je već izgorjela dosta velika površina. U požaru je do našeg dolaska već izgorjelo 100tinjak mladih borova posađenih na plantaži. Uz pomoć vitla za brzu navalu požar je vrlo brzo stavljen pod kontrolu i spriječeno je njegovo širenje. Za potpuno gašenje požara  opožarene površine od cca 5hA utrošeno je 2000 litara vode. Na mjestu intervencije bili su nazočni djelatnici PP varaždin. Intervencija je završila u 14:27 sati.

Požar otvorenog prostora 

Dana 17.02.2018. u 15:34 sati primili smo dojavu o požaru otvorenog prostora kod Bombellesove ceste u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i dva vatrogasca. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da gori trava i nisko raslinje na površini od 1 ha te je zatražena pomoć. Upućeno je još jedno vozilo sa tri vatrogasca. Požar je ugašen uz pomoć vitla za brzu navalu i naprtnjača uz utrošak od 2000 litara vode.

Požar otvorenog prostora  

Dana 17.02.2018. u 15:29 sati primili smo dojavu o požaru otvorenog prostora u Grabanicama u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da gori trava na površini od 1 ha te je došlo do zapaljenja kabla na dalekovodu koji se od posljednjeg dalekovoda spuštao u zemlju. Kabel je pogašen uz pomoć S-9 aparata, a trava je ugašena uz pomoć vitla za brzu navalu i utrošak od 1500 litara vode. Pričekali smo djelatnike Elektre te smo se po njihovom dolasku vratili u postrojbu.

Požar rashladne vitrine KTC     

Dana 17.02.2019 u 12:31 sati po dojavi preko centra 112 i uključenoj vatrodojavi, izašli smo na požar u KTC Varaždin u Gospodarsku ulicu broj 3. Izašli smo sa navalnim vozilom i 6 djelatnika. Dolaskom na mjesto utvrđeno je da se zapalila rashladna vitrina koju su djelatnici već pokušali ugasiti sa dva S-6 aparata.. Isključena je struja u tom dijelu objekta. Po isključenju struje odmah je došlo do gašenja požara na vitrini. Mi smo još jednom sve provjerili termo kamerom, utvrdili da nema opasnosti te se vratili u postrojbu. Na mjestu su ostali djelatnici KTC-a i policija.

Požar dimnjaka              

Dana 15.02.2019. izašli smo na požar čađe dimnjaka u Vidovečku ulicu br. 40, Varaždin. Dolaskom na mjesto događaja utvrdili smo da gori čađa po cijeloj dužini dimnjaka, pa smo isti pogasili s aparatom za gašenje "S" 9kg. Kad smo se uvjerili da je požar ugašen vratili smo se u postrojbu.

Tehnička intervencija – mjerenje prisutnosti plina

Dana 14.02.2019. u 21:54 sati, na zahtjev policije,  izašli smo na tehničku intervenciju mjerenja prisutnosti plina u stambenom objektu u Mađarevu 144. Na intervenciju je upućeno vozilo sa djelatnikom i eksploziometrom. Dolaskom na mjesto intervencije izmjerena je koncentracija ugljičnog monoksida od 34 ppm u kupaonici. Zbog sumnje u kvar bojlera za toplu vodu, vlasnici i policija upućeni su da kvar prijave djelatnicima Termoplina. Kako nije bilo opasnosti od plina naša intervencija je završena, pa smo se vratili u postrojbu.

Požar električnih instalacija u kući

Dana 14.02.2019. u 20:54 sati, izašli smo na dojavu o požaru električnih instalacija stambenog objekta u Zelengaju 37 u Donjem Kučanu. Na intervenciju je izašlo navalno vozilo sa tri vatrogasca, te DVD Donji i Gornji Kučan. Dolaskom je utvrđeno da se radi o požaru električne instalacije u kuhinji, te da je isključena struja. Isključivanjem struje došlo je do gašenja požara. Pozvani djelatnici Elektre otklonili su kvar, a mi smo se vratili u postrojbu. Na mjestu intervencije ostao je DVD Donji i Gornji Kučan i djelatnici policije.

Tehnička intervencija – pranje ceste     

Dana 13.02.2019. u 12:54 sati, po dojavi policije, izašli smo na tehničku intervenciju pranja ceste nakon prometne nezgode u ulici Ruđera Boškovića u Varaždinu. Cestu smo oprali uz utrošak oko 50 l vode.

Požar dimnjaka

Dana 10.02.2019. u 20:56 sati izašli smo na intervenciju požara dimnjaka u Varaždinskoj ulici u Gornjem Kučanu. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo JVP sa tri djelatnika i DVD Gornji Kučan. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da gori čađa u dimnjaku, te smo sačekali da čađa izgori, nakon čega smo očistili dimnjak i vratili se u postrojbu.

Požar otvorenog prostora

Dana, 10.02.2019. u 17:04 sati izašli smo na intervenciju požara niskog raslinja u Vukovarsku ulicu u  Hrašćicu. Na intervenciju je upućeno jedno vozilo sa 4 djelatnika. Na mjestu intervencije ustanovljeno je da gori suha trava i nisko raslinje na opožarenoj površini dimenzija 100×100 metara. Požar je ugašen uz pomoć vitla za brzu navalu za što je utrošeno cca 500 l vode. Vlasnik nepoznat. Na intervenciji nazočni djelatnici PP Varaždin. Intervencija je završila u 17:44.

Tehnička intervencija spašavanje osobe

Dana, 10.02.2019. zaprimljena je dojava o potrebi spašavanja osobe koja je ostala na balkonu u zgradi na 2. katu zgrade u Ulici K. Filića  u Varaždinu. Na intervenciju je upućena  autoljestva sa dva djelatnika. Osoba je uz pomoć autoljestve spašena sa balkona. Naknadno je ista osoba tražila da joj nasilno otvorimo stan jer su joj ključevi ostali unutra. Na mjesto događaja pozvani su djelatnici PP Varaždin, a vrata od stana otvorena su nasilno. Intervencija je završila u 10:09 sati.

Tehnička intervencija spašavanje osobe

Dana, 10.02.2019. zaprimljena je dojava od građana o potrebi za premještanjem starije osobe koja je pala na pod u svojem stanu u Ulici Ive Režeka u Varaždinu. Dojavitelj je rekao da je kontaktirao HMP, no povratna informacija je bila da oni ne izlaze na takve intervencije i neka zove vatrogasce. Na intervenciju je upućeno jedno vozilo sa dva vatrogasca. Stariju nemoćnu osobu podigli su na krevet i vratili se u postrojbu. Intervencija je završila u 09:45 sati.

Tehnička intervencija – otvaranje stana

Dana 07.02.2019. u 00:04 sati zaprimili smo dojavu, da je potrebno otvoriti vrata stana u ulici R. Boškovića 1A u Varaždinu. Na tehničku intervenciju izašli smo sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Pred ulazom nas je pričekao vlasnik stana, a vrata smo otvorili trganjem cilindra. Nakon toga izvršili smo pospremu te se vratili u postrojbu.

Tehnička intervencija-otvaranje stana

Dana 02.01.2019. u 11:09 sati, zaprimljena je dojava o potrebi otvaranja vrata stana u Zagrebačkoj 86 b u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa malim tehničkim vozilom i tri djelatnika. Vrata stana otvorili smo trganjem cilindra, te smo se vratili u postrojbu. Na mjestu su ostali djelatnici policije.

Tehnička intervencija – otvaranje stana

Dana 30.01.2019. u 03:15 sati, zaprimljena je dojava o potrebi otvaranja vrata stana u Zavrtnici 1 u Varaždinu.Na intervenciju smo izašli sa Zagorom 18 i dva djelatnika. Dolaskom na mjesto utvrđeno je da se u kući nalazi više stanara, a potrebno je otvoriti vrata jedne sobe. Vrata smo otvorili trganjem cilindra, te smo se vratili u postrojbu. Na mjestu su ostali djelatnici policije.

Požar osobnog automobila       

Dana 18.01.2018. došlo je do požara na osobnom automobilu, na parkiralištu trgovačkog centra LIDL Varaždin, izašli smo na intervenciju s Z-01 i šest vatrogasaca. Dolaskom na mjesto događaja utvrdili smo da gori prednji dio vozila i da je vlasnik pokušao ugasiti požar sa "S" aparatom ali bezuspješno. Pristupili smo gašenju požara s vitlom za brzu navalu, lokalizirali za nekoliklo minuta i u konačnici ugasili, uz utrošak cca 2000 litara vode. Nakon gašenja vozila izvršeno je pranje parkirališta i povratak u postrojbu. Nazočni: 2 policijska službenika

Prometna nezgoda

Dana 17.01.2019. u 17:28 sati nakon zaprimljene dojave o prometnoj nezgodi u Turčinu na semaforima, na intervenciju je upućeno NV i TV sa 8 vatrogasaca. Na mjestu intervencije zatečena su dva osobna vozila koja su bila uključena u prometnu nezgodu. U jednom od vozila nalazila se osoba (vozač) koja nije mogla sama izaći, već je uz pomoć hidrauličkih alata oslobođena i pre Dana djelatnicima ZHM. U drugom osobnom vozilu bila su četiri putnika koji su sami napustili vozilo, a ozlijede će im se okvalificirati naknadno. Na mjestu intervencije bili su nazočni djelatnici PP varaždin sa dvije patrole i dvoja ekipe HMP iz Varaždina. Nakon što su vozila osigurana intervencija je uspješno privedena kraju u 18:14 sati. Na mjestu intervencije ostali su dežurati vatrogasci DVD-a Kneginec Gornji.

Prometna nezgoda

Dana 17.01.2019. u 06:59 sati, nakon zaprimljene dojave o prometnoj nesreći na prometnici od Varaždinskog groblja prema Novoj Vesi, na intervenciju su upućena dva vozila sa 7 vatrogasaca. Na mjestu intervencije, nedaleko od objekta skladišta „Varaždinsko povrće“ zatečeno je osobno vozilo prevrnuto na krov iz kojeg su do našeg dolaska već izašla tri putnika. Jednom od putnika,  zbog žaljenja na bolove od strane djelatnika HMP pružena je liječnička pomoć. Obzirom da nije bilo potrebe za našim djelovanjem, uslijedio je povratak u postrojbu. Intervencija je završila u 07:25 sati.

Tehnička intervencija – otvaranje vrata kuće

Dana 11.01.2019. u 15:33 h, po dojavi Martinec Branka,izašli smo na tehničku intervenciju otavaranje vrata kuće u Črnec Biškupečki br. 16. Uz prisustvo vlasnika, vrata smo otvorili pomoću alata bez oštećenja. Nakon pospreme vratili smo se u postrojbu.

Požar skladišta

Dana, 09.01.2019. godine u 17:58 sati zaprimljena je dojava o eksploziji u jednoj od hala u Ulici Mihovila Pavleka Miškine. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo i autocisterna sa 8 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije ustanovljeno je da se radi o požaru plastičnih materijala u zatvorenom prostoru dimenzija 25 x 8 x 4 m koji je već u razbuktaloj fazi. Istovremeno se od VOC-a traži pomoć u vodi. Na mjesto intervencije upućeni su DVD Kučan Gornji i DVD Biškupec. Na intervenciju su prisutni  djelatnici HEP-a i Termoplina te policije. Po završetku intervencije izvršena je posprema te smo se vratili u postrojbu. Interverncija je završena u 20:08 sati.

Požar nadstrešnice       

Dana 07.01.2019. u 04:59 sati, zaprimljena je dojava o požaru nadstrešnice u Biškupcu. Na intervenciju su upućena dva vozila sa 9 vatrogasaca. Požar nadstrešnice nad roštiljem i uskladištenih ogrjevnih drva vrlo brzo je ugašen uz pomoć dva mlaza vode. Prisebnošću vlasnika i polijevanjem krovišta nadstrešnice sa vrtnim crijevom do našeg dolaska, spriječeno je širenje požara na garažu u nastavku. Na intervenciji su sudjelovali i vatrogasci iz DVD-a Biškupec sa navalnim vozilom i 4 vatrogasca i PP varaždin. Za gašenje je utrošeno cca 1200 l vode. Intervencija je završila u 05:56 sati.

Požar kontenjera za smeće        

Dana 07.01.2019. u 03:40 sati, nakon zaprimljene dojave o požaru kontejnera za smeće, u ulici Stanka Vraza 10, Varaždin, na intervenciju je upućeno navalno vozilo sa 2 vatrogasca. Požar metalnog kontejnera ugašen je unutar par minuta, za što je utrošeno stotinjak litara vode. Na mjestu intervencije nazočni su bili i djelatnici PP Varaždin. Intervencija je završila u 04:05 sati.

Požar osobnog vozila i garaže  

 Dana 05.01.2019. u 09:58h zaprimili smo dojavu da je došlo do požara osobnog vozila i garaže u ulici V. Nazora 115,D. Ladanje, općina Maruševec. Na intervenciju smo izašli sa Navalnim vozilom i Auto cisternom te 8 vatrogasaca. Do našeg dolaska sa gašenjem su započeli pripadnici DVD – a Vinica, D. Ladanje i Maruševec koji su i uspješno ugasili požar na vozilu,dok smo im mi pomogli sa izvlačenjem vozila van iz garaže uz pomoć traktora kako bi mogli izvršiti odimljavanje te pretražiti i pregledat garažu i potkrovlje uz pomoć termokamere. Pošto nije bilo opasnosti od ponavljanja požara vratili smo se u postrojbu,a na mjestu intervencije ostali su pripadnici DVD – a Vinica, D. Ladanje i Maruševec.

Tehnička intervencija – skidanje prstena

Dana 03.01.2019. u 11:20 h, po osobnom dolasku Anice Mikulek u Javnu Vatrogasnu postrojbu i uz suradnju zlatarske radnje izvršena je intervencija skidanje prstena s natečenog prsta.

Skip to content