Novosti

Požar skladišta
Dana 04.11.2016. izašli smo na požar skladišta firme Knauf Insulation u Novom Marofu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom, autocisternom i autoljestvom. Usporedno sa našim izlaskom, na intervenciju je upućen i DVD Novi Marof. Dolaskom na mjesto, utvrdili smo da gori skladište kamene vune površine oko 2000 m2. Akciju gašenja do našeg dolaska započeo je DVD Novi Marof sa južne strane objekta, dok smo mi pristupili gašenju sa sjeverne i zapadne strane objekta. Pri tom je vršeno i rezanje otvora na limenom objektu radi lakšeg pristupa žarištima, te ventilacija objekta. Tijekom intervencije angažirani su i radni strojevi kojima je opožareni materijal izvlačen van skladišta. U gašenju je utrošeno oko 100 m3 vode, a nakon lokalizacije požara, na mjestu intervencije ostao je DVD Novi Marof.
Posted on 07 11 2016 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija - prometna nezgoda
Dana, 04. 11. 2016. U 08:00 sati izašli smo na tehničku intervenciju prilikom sudara dva teretna vozila u Babinec, Varaždinska ulica 72. Izašli smo sa tehničkim vozilom i 4 djelatnika, te smo uz pomoć hidrauličkog alata iz jednog od teretnih vozila koje je bilo sudionik nesreće spašavali smo unesrećenu osobu. Na mjestu intervencije prisutni članovi DVD-a Lovrečan Dubrava i ekipa ZHM ispostave Varaždin.
Posted on 07 11 2016 by JVP VARAŽDIN
Požar ugostiteljskog objekta
Dana, 04.11.2016. u 03:34 sati, izašli smo na požar ugostiteljskog objekta u Ivanec, V. Nazora 46. Na intervenciju smo izašli sa NV, AC i 7 djelatnika. Dolaskom na intervenciju zatekli smo objekt površine 300 m2 u razbuktaloj fazi požara. Priključujemo se gašenju DVD-u Ivanec koji je već bio na mjestu intervencije sa tri vozila i 10 vatrogasaca. Po dogovoru smo započeli sa gašenjem sjevernog dijela objekta u kojem je bila glazbena i auto škola. Nakon lokalizacije požara vršimo spašavanje imovine koja nije bila zahvaćena požarom. Spašen je dio inventara ugostiteljskog objekta, dva klavira iz glazbene škole te desetak računala iz auto škole. S mjesta intervencije vraćamo se u 06:30, a sanaciju požarišta prepuštamo DVD-u Ivanec. Na intervenciji je uz JVP Varaždin bio DVD Ivanec, DVD Bedenec, DVD Lepoglava sa ukupno 11 vozila i 26 vatrogasaca. Za gašenje požara ukupno je utrošeno cca 30 m3 vode.
Posted on 07 11 2016 by JVP VARAŽDIN
Požar gospodarskog objekta
Dana 03.11.2016. izašli smo na požar gospodarskog objekta u ulici Florijana Bobića 9 u Novoj Vesi. Na intervenciju su upućeni i DVD Petrijanec i DVD Nova Ves. Dolaskom na mjesto intervencije, utvrđeno je da gori krovište gospodarskog objekta u kojem je bilo smješteno oko tridesetak svinja koje su se uslijed požara ugušile. U gašenju požara utrošeno je ukupno 3000 l vode.
Posted on 07 11 2016 by JVP VARAŽDIN

<< Previous Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video