Novosti

Požar osobnog vozila

Dana 31.01.2017. u 09:53 sati, u VOC-u JVP Varaždina zaprimljena je dojava o požaru osobnog vozila u Aninoj ulici 2 u Varaždinu. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo sa 5 djelatnika. Dolaskom na mjesto intervencije ustanovljeno je da je vlasnik već ugasio požar uz pomoć aparata za gašenje požara. Intervencije je završila u 10:12 sati.

Posted on 01 02 2017 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija - izlijetanje vozila u kanal

Dana, 31.01.2017. u 08:18 sati u VOC JVP Varaždina zaprimljena je dojava od strane OKC-a PU Varaždinske o izlijetanju vozila u odvodni kanal rijeke Drave kod mosta u Svibovcu Podravskom. Na intervenciju su upućena dva vozila sa 5 djelatnika. Na mjestu intervencije su već bili nazočni djelatnici PU Varaždinske. Obzirom da se vozilo nalazilo 15tak metara od obale u vodi dubine od 5-6 metara, izvlačenje bez pomoći ronioca nije bilo moguće. Na mjesto intervencije pozvani su ronioci iz KPA Drava koji su izvršili zaron u odvodni kanal HE Drava, osigurali vozilo i prikvačili ga na vitlo za izvlačenje na vatrogasnom vozilu. Kombi vozilo je uz pomoć vitla izvučeno iz kanala, a po izvlačenju je u njemu nađena jedna smrtno stradala osoba. Naša intervencija time je završena u 11:46 sati, a daljnje postupanje preuzeli su djelatnici PU Varaždinske.

Posted on 01 02 2017 by JVP VARAŽDIN
Akcident - istjecanje plina
Dana 28.01.2017. u 23:45 sati, u VOC-u JVP Varaždina zaprimljena je dojava o istjecanju plina na adresi J. Križanića 43 u Varaždinu. Prema dojavi nije bilo informacija o kakvom se plinu radi. Na mjestu intervencije od djelatnika PP Varaždin dobivena je informacija da se u objektu nalaze djelatnici ZHM Varaždin koji zbrinjavaju osobu kojoj je pozlilo. Sve je ukazivalo na ugljični monoksid što je i potvrđeno plinskim detektorom uz pomoć kojeg je u pojedinim prostorijama samostojeće prizemnice očitana koncentracija od 50 ppm-a. Obzirom da su prozori i vrata na dijelu objekta do našeg dolaska već bili otvoreni, za pretpostaviti je da je koncentracija ugljičnog monoksida u objektu bila mnogo viša. Tijekom naše intervencije jedan od stanara je zbog mučnine uzrokovane udisanjem ugljičnog monoksida prevezen u OB Varaždin. Kompletni objekt je provjetren te je koncentracija plina cijelo vrijeme provjeravana dodatno i sa mjeračem od djelatnika Termoplina. Nakon desetak minuta provjetravanja, očitanja koncentracije na mjernim uređajima više nije bilo. Na intervenciji je sudjelovalo 8 djelatnika JVP Varaždin sa dva vozila, djelatnici ZHM Varaždin, PU varaždinske i Termoplina. Intervencija je završila u 00:18 sati.
Posted on 30 01 2017 by JVP VARAŽDIN
Požar stabla
Dana 27.01.2017. u 06:21 sati, u VOC JVP Varaždina zaprimljena je dojava o požaru stabla u Ulici pavleka Miškine na lokaciji stare vojne pekare. Na intervenciju je upućeno vozilo sa dva djelatnika. Staro trulo stablo gorjelo je iznutra, a potpuno gašenje požara nije bilo moguće dok se stablo ne sruši. Rušenje stabla odrađeno je od strane djelatnika „Parkova d.d.“ iz Varaždina. Intervencija je završila u 07:39 sati.
Posted on 30 01 2017 by JVP VARAŽDIN

<< Previous Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video