Ispumpavanje vode

Dana 25.07.2020. u 01:40 izvršili smo tehničku intervenciju ispumpavanje vode u ul. Braće Radića u Varaždinu. Vodu, nivoa cca 30 cm, smo ispumpali iz podrumskog stana površine cca 6*7 m uz pomoć potopne pumpe.
U 04:50 ispumpavanje vode u Gospodarskoj ulici u Varaždinu. Vodu, nivoa cca 1m, smo ispumpali iz podrumskog stana površine 64 m2 uz pomoć potopne pumpe.
U 06:26 zaprimili smo dojavu o poplavi u Lumini centru u Knegincu Donjem. Na intervenciju je već prije upućen DVD Knegine Gornji i Kneginec Donji. Mi smo izašli na intervenciju sa Zagorom -18 i jednim djelatnikom na izvid jer su nam vatrogasci iz DVD-a objasili da se ne može ispumpati. Dolaskom na mjesto viđeno je da se radi o velikoj količini vode na površini od 100 x 20 metara i visina vode je oko 1 metar. Voda je uz objekat gdje je skladišni prostor Lumini centra, ali nema opasnosti da voda uđe u skladište. Nismo ipumpavali jer su sva okolna polja pod vodom i sa njih se voda prelijeva na prostor Luminija. Kanalizacija ne može progutati toliku količinu vode a okolo je sve pod vodom. Voditelju centra je objašnjeno da mora riješiti taj slučaj odvodnje sa Varkomom. Mi smo se vratili u postrojbu a na mjestu su još ostali vatrogasci DVD-a Kneginec Gornji.
U 09:50 zaprimljena je dojava da je poplavljen podrum kuće u Gospodarskoj ulici u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa Zagorom -18 i jednim djelatnikom. Dolaskom na mjesto dočekala nas je dojaviteljica i odvela nas do podruma kuće. U podrumu je bilo oko 30 cm vode koju smo ispumpali uz pomoć potopne pumpe u kanalizaciju. Nakon toga izvršili smo pospremu i vratili se u postrojbu

Skip to content